Bu Blogda Ara

4 Ekim 2013 Cuma

Oyun Atölyesi, Yeni Oyunu NEHİR ile Sezona “Merhaba” Dedi


Ekim ayının gelmesiyle tiyatrolar bir bir perdelerini açarken Haluk Bilginer’in kurucusu olduğu, Kadıköy Moda’da bulunan Oyun Atölyesi de yeni sezonu yepyeni bir oyunla açtı. 2 Ekim’de prömiyeri gerçekleşen Nehir, izleyicilerin beğenisini toplayarak başarılı bir başlangıç yaptı. Haluk Bilginer’in yönetip aynı zamanda sahne aldığı oyunda Bilginer’e sevilen oyuncular Ayça Bingöl ve Canan Ergüder eşlik ediyor. En ufak ayrıntılarına kadar düşünülmüş dekoruyla titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belli eden oyunun sahne tasarımı ise Gamze Kuş’a ait. Daha önce Mojo gibi birçok ödül kazanmış başarılı oyunlara ve sinema filmi senaryolarına da imzasını atan Jez Butterwoth’un kaleme aldığı ve Hira Tekindor tarafından çevrilen Nehir, kadın erkek ilişkilerini temel alıyor. Oyunda, hayatına giren her kadını beraber balık tutma fikriyle aynı kulübeye getiren bir adamın hikâyesi anlatılıyor. Beraber olduğu tüm kadınlara aynı şekilde davranan ve tüm ilişkilerini tek bir kalıba sokma çabası içindeki adamı izlerken ister istemez aklınıza Herakleitos’un o ünlü sözü geliyor. Aynı nehirde kaç kez yıkanabilirsiniz?

Ekim ayının ilk haftası için biletleri şimdiden tükenen Nehir, 1-2-3 Kasım’da da İzmir turnesine çıkacak.

Biletlerini internet sitesinden, gişeden ya da telefonla alabileceğiniz Oyun Atölyesi’nde, Cumartesi gündüz sergilenen oyunları indirimli seyredebileceğinizi de hatırlatmak isterim.


2 yorum:

  1. Ben bu oyunu izledim çokta güzel olmuş bu yazı sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Öyleyse yine Oyun Atölyesi'nin oyunu olan Araf'ı da izlemenizi tavsiye ederim. Sezon başından bu yana favorim o :) Sevgiler...

      Sil